11.5.2011

Kaulakoru vuodelta 1961


Nimileima: KK eli Kalevala Koru ja Kaunis Koru
Pitoisuusleima: 916H hopeaa 
Paikkakuntaleima: vene eli Helsinki
Vuosileima: H7 eli vuosi 1961
Muut leimat: kruunu- eli tarkastusleima 
Kivi: ruusukvartsi (?)

6 kommenttia:

 1. Koru on niin kaunis! :)

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Korussasi ensimmäinen leima vasemmalla on Kaunis Koru -tehtaan leima eli kaksi K-kirjainta selätysten. Oikeanpuoleinen leima, tässä ylösalaisin, on Kalevalakorun leima, siinä pienet tyylitellyt k-kirjaimet peräkkäin. Tietääkseni Kalevalakoru osti tai fuusioitti itseensä jossakin vaiheessa Kaunis Koru -yrityksen. Kauniin Korun hopeakorut miellyttävät minuakin, niissä on jotakin jännitettä, taiteilijan aikaansaamaa näkemystä. Jos tunnet vanhempia kulta- tai hopeaseppiä, kannattaa kysyä Kauniin Korun tarinasta. Siellä on ollut todella osaavia suomalaisia suunnittelijoita. Tämän korun kivi voi olla myös ametistikvartsia, näin sivulta on vaikea sanoa kiven sävyä.
  Kaunis riipus, ehkä 3 cm pitkä?
  t. Airi

  VastaaPoista
 3. Airi: Kiitos paljon kommentistasi. Minulla taitaa olla sitten muutama muukin Kaunis Korun koru, joita olen luullut Kalevala Korun valmistamiksi. Pitääkin päivittää tietoja kohteisiin uudelleen.

  Korun pituus on 3,5 cm. En tiennytkään, että on olemassa myös ametistikvartsia. Kiven sävy on erittäin vaalea ja siinä ei ole häivähdystäkään violettia tai punertavaa, mitä useimmissa kivellisissä koruissani on.

  Olisi kiva koota tänne sivuilleni tietoa myös suunnittelijoista, mutta valitettavasti en tunne henkilökohtaisesti kulta- tai hopeaseppiä. Kaikki tietoni on pääasiassa netistä peräisin ja tietoa on yleensä hyvin vähän/suppeasti saatavilla. Jos joku ystävällisen lukija haluaisi jakaa tietojansa, niin ottaisin kaiken mieluusti vastaan.

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Olen ollut KK:lla töissä ja anonyymi on oikeassa, KK osti Kaunis korun 1990-luvulla. Nykyään tuotannossa on todella vähän Kaunis korun tuotteita, mikä on harmillista, koska sieltä löytyy todellisia helmiä kuten tämä sinunkin riipuksesi!

  En muista Kaunis korun suunnittelijoiden nimiä, mutta suosittelen ottamaan yhteyttä esimerkiksi Kaisa Koskiseen (kaisa.koskinen@kalevalakoru.fi), hän on johdon assistentti ja osaa ohjata tiedustelusi oikealle henkilölle. Muistaakseni kuintenkin Kirsti Doukas on ollut suunnittelemassa Kaunis korulle koruja ja hän on ollut myös siellä töissä ennen siirtymistään Kalevala korulle. Varmaan hänkin vastaisi mielellään koruasioihin.

  VastaaPoista
 5. A-J: Kiitos paljon asiantuntevasta kommentistasi! Kiitos myös yhteystiedoista. Tulen varmasti ottamaan yhteyttä Kaisaan tai Kirstiin.

  VastaaPoista