8.5.2011

Hinku ja Vinku

ovat tavanneet sattumalta ja päättäneet yhdessä katsella maailmaa.


Lupasin tehdä postauksen kihlasormuksistamme. Sormusten sisäosa on keltakultaa, johon on sulatettu puolisoni isovanhempien vihkisormukset sekä puolisoni äidin kultakoruja. Päältä sormukset on mattapintaista valkokultaa. Kaiverruksina meillä ei ole nimiä ollenkaan vaan persoonalliset Käytöskukan hahmot Hinku ja Vinku. Hienosti osasi kaivertaja toteuttaa toiveemme.


Puolisoni sormuksessa pomppii piikkiporsaanpoikanen Vinku, joka on väriltään musta ja omistaa pikkuruisen kärsäpiikin. Minulla kun on tapana pukeutua mustaan ja kurkustani kuuluu välillä hassuja vinku-ääniä. Ja omassa sormuksessani koikkelehtii kotiporsaanpoikanen Hinku, jonka tunnusmerkkinä on pikku saparo. Puolisollani oli ainakin seurusteluaikana kova hinku luokseni - toivottavasti edelleenkin. :)


Käytöskukka-sarjaa tehtiin vuosina 1966-1967, mutta sitä on esitetty useita kertoja Pikku Kakkosessa (josta itsekin sarjan muistan erittäin hyvin). Käytöskukan on tehnyt Heikki Partanen ja siihen kuului 13 5 minuuttia kestävää osaa. Sarjassa seikkailee sympaattisia ja hassuja paperinpalasista tehtyjä hahmoja, kuten Suursyömäri, Vesihiisi, Metsän Pöllö ja Lötkö. Jokaisessa jaksossa opetetaan käytöstapoja ja joka tarinaan liittyy aina opetus. Käytöskukan jaksot löytyvät näppärästi täältä.

10 kommenttia:

 1. Mielettömän hieno ja persoonallinen idea ! Ja kaivertajalta hieno toteutus. =))

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana ja persoonallinen! Kertoo hyvästä huumorintajusta ja hyvästä mausta - sormukset ovat kauniit!! :D

  VastaaPoista
 3. Hinku ja Vinku... :-))
  Tämä oli kyllä niin suupielet nostattava postaus persoonallisine sormuksineen että IHANAA !!

  Hyvin on nuo possulaiset jääneet minunkin mieleeni. Eipä niitä lastenohjelmia ollutkaan samalla tavalla kuin tänäpäivänä ja ne harvat ovat kyllä pureutuneet hyvin mieleen.
  Ennen Pikku Kakkosta oli Noppa niminen lastenohjelma, jonka ääreen minä könysin iltaisin kuuntelemaan mitä asiaa Maija Asikaisella ja Heikki Takkisella tälläkertaa olisi...sitten kun Pikku Kakkonen tuli Nopan rinnalle saatiin nauttia jo Kössi Kengurustakin ja Pelle Hermannista...Ransu-koirasta karvakuonoineen...oi niitä aikoja :-))

  VastaaPoista
 4. Mona: Kiitos. :)

  Noppaa en minä muista, mutta Kössi Kenguru on kyllä muistissa erittäin hyvin. :D Kiva, kun muistutit Pelle Hermannista. Eikös hänellä ollut hokema: Voi änkeröinen! Ja huonosti käyttäytyvä kepakko. ;)

  VastaaPoista
 5. Näissä on suurta persoonallisuutta ja mieletöntä ideointia rautaisella maulla!

  Salla

  VastaaPoista
 6. Hienoa.. kommentointikin onnistuu jo...

  Sormusten idea on loistava :))

  VastaaPoista
 7. Kati: Kiitos. :)

  Tänään onkin blogi ollut lähes koko päivän alhaalla. Mitä-lie-päivityksiä-tehneetkään.

  VastaaPoista