2.3.2011

Savukvartsia ja Sarpanevaa


Materiaali: pronssi 
Leimat: P. Sarpaneva
Kivi: savukvartsi


Turun Hopeasta osattiin kertoa, että tämä kivi on savukvartsi. Samaa kiveä on käytetty myös taannoin esitelemissäni Sarpanevan suunnittelemissa korvanapeissa. Pitää käydä päivittämässä tieto myös sinne.

5 kommenttia:

 1. En tiedä paljoakaan suomalaisesta korumuotoilusta, mutta sen perusteella, mitä olen sun sivuilla nähnyt, Sarpaneva on kyllä mun ehdoton suosikki! Muodot on jotenkin kivan "elollisia".

  VastaaPoista
 2. BagMiss: Voisin hyvin kuvitella, että tämän muotokieltä on haettu luonnosta - sulanutta jäätä tms. Itse pidän Sarpanevan koruissa erityisesti noista rouheista kivistä.

  VastaaPoista
 3. P. Sarpaneva ei ollut suunnittelijana abstraktin mielikuvituksellinen, vaan etsi ideat töihinsä ympäristöstään. Oli kyseessä sitten äidin tekemät pitsit, kuolleen eläimen luut tai kynttilästä valununut steariini.
  Mutta nämä arkiset aiheet yhdistettynä koruihin ovat mielettömiä tuotoksia!

  Ihanaa kevättä ja bloggailu intoa toivottaa, innokas lukija Kedi

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen tässä blogiasi seuraillessani jo oppinut pikku hiljaa eri tekijöiden muotokieltä ja käsialaa.. Joidenkin korujen kohdalla voisin jo siis EHKÄ arvata, kenen korutaiteilijan työ on kyseessä..Sarpaneva on yksi heistä, jotka jo tunnistaisin..

  Hienoa taidetta jälleen!

  VastaaPoista
 5. Kedi: Kiitos asiantuntevasta tietopaketista! :) Mukavaa kevään jatkoa myös sinulle. Ja tervetuloa kommentoimaan useamminkin.

  Kati: ;) Minäkin olen oppinut sinun blogistasi paljon uutta, mm. kivilaaduista. Sarpanevan korut on aika helppo tunnistaa, vaikka niissä ei leimoja olisikaan. Sama aihe toistuu monessa korussa hienoisin muutoksin.

  VastaaPoista