4.3.2011

Pimpula-pampula-hopeasormus

 

Nimileima: HK eli H. Kaksonen Oy
Pitoisuusleima: 916H hopeaa
Paikkakuntaleima: vene eli Helsinki
Vuosileima: L7 eli vuosi 1964
Muut leimat: suomalainen tarkastusleima eli kruunuleima6 kommenttia:

 1. Tässä olis finger purse: :) Diilaan jo näköjään muillekin laukkuja...
  http://cgi.ebay.com/310300102963

  VastaaPoista
 2. BagMiss: Kiitos vinkistä! ;) Mitäs minä bongaisin sinulle?

  VastaaPoista
 3. Ihana sormuksesi on muuten Kalevala Korun, tai Kaunis Korun. KK-sormus joka tapauksessa. Harmillisesti pimpulasormuksestasi on vuosien varrella kadonnut pimpuloita, sillä tässä sormuksessa on alun perin ollut yksi pimpula kussakin kiekurassa :-( Minulla oli tuollainen sormus jossain välissä ja vieläkin samaa sarjaa olevat ruuvikiinnitteiset korvikset. Älä sure kauheasti, sillä sormuksesi näyttää kuitenkin hauskalta vajaamiehitykselläkin!

  VastaaPoista
 4. Mikifinn: Ihanko totta? Eikö siinä silloin pitäisi olla KK-leima? Vähän itsekin sitä arvelin, että sormuksessa on saattanut olla enemmän pampuloita, joskus. Olisikohan kauhea rikos käydä lisäännyttämässä kultasepällä pimpulapampuloita lisää? Vaikkain tykkään sormuksesta myös tuollaisena elämää nähneenäkin. ;)

  VastaaPoista
 5. Sormuksessa oli KK, mutta ei näissä minun korviksissakaan ole. HK kyllä valmisti Kaunis Korulle paljonkin, ja tuolloin oli kai paljonkin "alihankkijoita" niinkuin Vitalillakin. Niinkuin Helge Narsakkakin, tietääkseni suunnittelija, mutta myös valmisti - ja varmaan omana itsenäänkin, mutta myös KK:lle. Kaipaisin myös itsekkin jotain kirjaa näistä suomalaisista koruista, tietoa saa räävittyä jotenkin kasaan, mutta juurin noista 60-70 -luvun koruista sitä on todella vähän. Pitäisikö sellainen tehdä?

  Mikäs synti se olisi korjata korua? Korjauta ilman muuta, jos löytyy sopivia pallukoita. Noissa korviksissahan niitä olisi, muttä sääli olisi tärvätä niitä. En tosin varmaan koskaan voi edes pitää niitä, sillä näissä onnettoman pienissä nipukattomissa korvalehdissä ne eivät pysy.

  Itse yritän pitää koruni hyvinkin alkuperäisinä, mutta tässä pari viikkoa sitten päätin yhdistyttää rintaneulan ja sormuksen (rungon), sillä rintaneuloja en osaa pitää, mutta koruna se oli hieno. Ja hyvä tuli. Sillä ei tietystikkään ole enää ns. alkuperäisarvoa, mutta nyt ainakin tulee käytettyä.

  VastaaPoista
 6. Mikifinn: Sinulla tuntuu olevan aiheesta huomattavasti enemmän tietoa kuin allekirjoittaneella. Kirja suomalaisista koruista olisi erittäin tervetullut. Weckströmin töistä on jo tehtykin todella kattava kirja. Sellaisia kaipaisin lisää muistakin retroajan korusuunnittelijoista.

  Onko sinun koruaarteita esillä missään (blogissa)? Tuo rintaneula-sormus-fiksaatio olisi mielenkiintoista nähdä.

  Pitänee vielä miettiä, mitä tekisin sormuksen kanssa.

  VastaaPoista