14.3.2011

Kuparikiisua

 
Materiaali: pronssi
Kivi: kuparikiisu
Leimat: P. Sarpaneva, bronze ja Finland

Laitoin tovi sitten hieman virheellisesti yhteen Sarpanevan korukiveen, että siinä olisi käytetty kuparikiisua. Olen nyttemmin korjannut sen erheen. Tässä on vihdoinkin kuparikiisu näytille. Kivessä on kaunis kellertävä sävy. Vertailun vuoksi täällä on sama sormus rikkikiisulla.

10 kommenttia:

 1. Ompa erikoisen näköinen ja värinen kivi... Jännä kontrasti metallin ja kiven värin välillä...

  VastaaPoista
 2. BagMiss: Kivessä on aavistus messinkiin taipuvaa keltaista. Kuvani ei ole taaskaan kerran paras mahdollinen, mutta hauskan värinen kivi on.

  VastaaPoista
 3. Jotenkin harmittaa käyttää aina kahta samaa sanaa täällä vieraillessa..Kaunista ja upeaa! :) mutta kun ne vaan kuvastaa näitä niin hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Kati: Kiitos. :) Osaat kiteyttää ajatuksesi lyhyesti ja ytimekkäästi.

  VastaaPoista
 5. Toi sormusmalli on uskomaton, ihana ja käytännöllinen!

  Omistan omani "katinkultaisena".

  Mun mielestä Pentin helmi(ä).
  Tietäisinpä vielä mistä idea tänän on lähtenyt...

  Keväisin terkuin; Kedi

  VastaaPoista
 6. Kedi: Kiitos kommentistasi. :) Pentti on suunnitellut paljon kauniita koruja. Hän on yksi korusuunnittelijasuosikkini. Olisikohan tämänkin sormuksen aihe lähtenyt luonnosta? Minä näen tässä tyylitellyn neliapilan.

  VastaaPoista
 7. Nimeämisesi koruille ovat tosi osuvia. Ristiretket on yksi suosikeistani :) Ja tuo neliapilakin uppoaa minuun.

  Tänään antiikkimessuilla (Helsingin Wanha satama) kiinnitin erityisesti huomiota Pentti tarjontaan, ja sitä oli mielestäni erityisen paljon.
  Paljon oli tarjolla Turusta haettua uutta, mutta aarteitakin oli. Turussa itse rakastuin hopeiseen rannekoruun ametistilla (ei ollut myynnissä), ja nyt sellainen oli tarjolla musta-sini-vihreällä kivellä.
  - Mies ei siitä innostunut ja nyt mua harmittaa... (taitaa tulla sunnuntaille uusi käynti)

  Muitakin mielenkiintoisia Penttejä oli tarjolla. Riihimäkeläisellä Ars Ju... Jullika(?) oli myynnissä varheisempaa tuotantoa oleva rintakoru, jonka takapuolella oli Stokkan hintalappu 1600mk (250e- hinta tänään). Heillä oli myös tosi erikoinen rannekoru-sormus setti ja tosi hauska rintakoru, jossa keskellä vaaleanpunainen emalointi.
  Olivat kuulemma P. Sarpaneva keräilijän kokoelmasta.

  Jännä päivä :)
  - Suosittelen käymään.

  Terkuin,
  Kedi

  VastaaPoista
 8. Kedi: Kiitos raportistasi. :) Voi kun olisin tiennyt antiikkimessuista, niin olisin käynyt siellä itsekin tänään Helsingissä pyöriessäni. Oliko Pentin korut messuilla millaisissa hinnoissa? Tietääkseni Turun Hopeassa ei valmisteta uustuotantona Pentin koruja, vaan siellä on vanhoja varastoja kaupan.

  VastaaPoista
 9. Jep, Turusta haetulla uudella tarkoitan tehtaalta ostettuja käyttämättömiä. Sen reilut 30 vuotta ovat käyttöä odotelleet...

  Messujen hintataso noiden "perustuotteiden" eli Turun hopeasta saatavilla olevien suhteen on melko maltillinen, Eli tehtaan hinta + n50%. Tehtaallahan hinnat oli paikoin hupaisan halpoja :)

  Minäkin olen ymmärtänyt ettei Turun Hopea ainakaan vielä tee uustuotantoa noista koruista, mutta valmiudet on, ja maljakoista ja kynttilänjaloista uusia eriä on jo tehty. (pari henkilökohtaista mieleipidemurinaa voisin kirjoittaa noista uusista maljakoista: Sign P. Sarpaneva, Muurla)

  Eli, jos joistain koruista tulee paljon kysyntää on heillä muotit tehdä niitä lisää.
  Tosin haaveilemani rannekoru hopeisena uustuotantona olisi noin 400e :(

  Pronssisormuksista oli hauska ja helppo tutkia käytönjälkiä ja niistä näki "uutuuden" helposti.
  Toki ihka uutena koruihailijana olisin ehkä ihaillut kiiltoa, mutta nyt se kertoi minulle käyttämättömyydestä ja edullisesta sisäänostohinnasta.

  Pikkuisen olen innoissani aiheesta ja muille kiinnostuneille on kiva raportoida tietoja ja löytöjä.
  Onneksi voit itse vakiloida julkaistavat höpinät ;)

  Loistavia löytöjä toivottaen,
  Kedi

  VastaaPoista
 10. Kedi: Kiitos viestistäsi. Kiva, kun jaksoit raportoida! Tällaisia posteja julkaisen ihan mielelläni. :)

  Hupsista, onpas rannekoru uustuotantona todella arvokas. Ehkä siitä syystä koruja ei tehdäkään enää (tai korkeintaan pieniä sarjoja). Ennen työ- ja materiaalikustannukset olivat maltillisempia ja hintakin oli kohdallaan.

  Kiitos samoin, onnea korujen metsästykseen! :)

  VastaaPoista