2.1.2011

Joululahja puolisoltani :)


Nimileima: alasin eli Kupittaan Kulta Oy
Pitoisuusleima: 925 hopeaa
Paikkakuntaleima: -
Vuosileima: -
Muut leimat: S ja NB
Kivi: tiikerinsilmä


Tämä riipus on ostettu Englannista, joten se selittänee hassut leimat. Koru itsessään on suomalaista tekoa, varmaankin 1960-luvulta. Leimat ovat järjestyksessä seuraavasti: alasin, 925, S ja NB. S voisi tarkoittaa silver eli hopeaa. Tarkoittaisiko NB vientileimaa tms.?

9 kommenttia:

 1. Ihastuttava riipus! :)

  Voisiko NB-merkintä olla englantilaisen maahantuojan tunnus?

  VastaaPoista
 2. Hyvää uutta vuotta!! NB tosiaankin on maahantuojan leima, ja yrityksen nimi on Nina Breddal Ltd.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kati ja Mikifinn! :) Jälleen tuli todettua, että tämä blogin pitäminen on mukavaa ja ennen kaikkea hyödyllistä! Aina oppii jotakin uutta.

  VastaaPoista
 4. oho! Outoa miten jotkut asiat yllättäen tulee uudestaan ja uudestaan. Ostin samanlainen koru kesällä, Turussa ja sitten kurssikaveri ilmoitti että hänelläkin on vastaava kotona. Mua kyll mietityttää se ketju, että millaisessa ketjussa se alunperin on ollut? Onko tietoja?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Onko sinun ja kaverisi korut myös vastaavilla leimoilla varustettuja? Eli vientiin tarkoitettuja? Entä vastaavalla kivellä? Minä en valitettavasti tiedä riipukseen liittyvästä ketjusta, sillä sain sen tässä muodossa lahjaksi.

  VastaaPoista
 6. kaverini koru en voi kommentoida, mutta omalta osalta ei ole samat leimat (myöhä vastaus, mutta vasta nyt kotona niin tarkistin kun en muistanut ulkoa)

  omassa on alasin mutta sitten 813H leima :/ Niin vaikuttaa ettei ole ollut vientikoru?(leveys 1,5cm * korkeus 2,5cm)Sama kivi uskoisin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vastauksestasi, anonyymi. :) Vaikuttaa mittojen puolesta samalta korulta. Olisipa ollut kiva, jos sinun korussa olisi ollut vuosileima (kirjain-numero-yhdistelmä), oltaisiin saatu tälle vuosilukukin tarkennettua.

  VastaaPoista
 8. ^Laitoin sulle mailin ja kuvan korustani :) Sekä kysymys toisesta korusta jos sattumalta tietäisit vastauksen yhden mun koru ongelman.. :/

  VastaaPoista