11.12.2010

Liisa Vitalin suunnittelema Pitsi-sormus


Nimileima: -
Pitoisuusleima: -
Paikkakuntaleima: Helsinki
Vuosileima: Q7 eli vuosi 1969
Muut leimat: Liisa, kruunuleima

Muistaako kukaan, että onko tämän nimeltään Pitsi-sarja?  Sormuksessa pitäisi olla Kultakeskuksen NW-leima ja  hopeapitoisuusleima. Jostain syystä en niitä löytänyt. Olisikohan sormusta jossain vaiheessa pienennetty, sillä osa leimoista "sulautunut" mössöksi?

6 kommenttia:

 1. Hei!
  On pakko kysyä kauan olet kerännyt näitä koruja, ja mistä niitä yleensä ostat? Ja jos saan kysyä, pahoittelen tunkkettelevuuttani, ovatko kauhean kallitta? Esimerkiksi parin postauksen takainen vuorikristallinen koru (se on jumalaisen kaunis!).:)
  Meilläpäin on muutamia Sarpanevia tullut vastaan, muistaakseni hinta oli n. 20e. Itselläkin on sellainen ''pitsinen'' pronssisormus Sarpanevalta, joka täällä oli hopeisena. Se tosin on liian iso.
  Blogisi on todella ihana ja upea, ja juuri täydellisen yksinkertainen ja täysin koruihin painottuva (ainakin melkein:)), eikä niinkään koruja sivuava mailmanparannusblogi. Lisäksi toimii älyttömän hyvänä hakukoneena!:)
  Kiitos paljon Blogistasi!:)
  T. ISO Pino

  VastaaPoista
 2. Hei ISO Pino,
  Ja kiitokset kommenteistasi. :)

  Tottahan toki minulta saa kysellä. Koruja olen keräillyt n. 5 vuotta. Välillä hieman enemmän ja välillä hieman vähemmän aktiivisesti. Koruni ovat peräisin pääasiassa huutokaupoista, huutonetistä ja kirpputoreilta sekä joitain olen saanut lahjaksi. Korut, joita olen keräillyt, ovat suhteellisen edullisia. En ole valmis maksamaan koruista kovinkaan paljoa tai sitten sen pitää olla todella näyttävä tai muuten erikoinen. Mainitsemasi riipus taisi maksaa n. 30e.

  Kyllä tässä blogissani tulee olemaan myös muutakin keräilyharrastustani esillä. (Keräilijäluonteen, kun omaan.) Koruja on tietysti määrällisesti eniten, koska niitä on helppo "varastoida". ;)

  Suomalaisista koruista on yleensä ollut aika niukasti tietoa tarjolla, joten se on hyvä kuulla, että blogini toimii myös tällaisen mielestäni tärkeän asian tietolähteenä. Tosin minä olen vain tällainen maallikko.

  VastaaPoista
 3. Vitali taisi teettää korujansa muillakin hopeasepillä. Minulla on pari korua, missä on myös tuo "Liisa" ja sitten myös leima AHI (Aatos Hauli). Tuntuu epätodennäköiseltä, että tällaista sormusta olisi pienennetty - todennäköisempää on kai se, että mallin takia leimojen sijoittelu on ollut haasteellista ja siksi kai suttuisia. Yritä tiirata tai putsailla noita kuvassa näkyvää paria tummaa suorakaidetta ja leima varmaan selviää sieltä.

  Ihania nuo Vitalit, olen itse aivan lumoissa, mutta jotenkin nuo uustuotantoiset hieman mielestäni vesittävät noita alkuperäisiä, ovat jotenkin jämäkämpiä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mikifinn. Tuo olikin arvokas tieto, että Liisa on teettänyt koruja myös muilla hopeasepillä. Luulin, että niissä kaikissa pitäisi olla NW-leima. Ihan kuin tuossa yhdessä leimassa olisi JOH? Hmmm... Sanooko se sinulle mitään?

  Minua myös hieman harmittaa uustuotantovitalit, sillä laatu ei ole lähelläkään sitä, mitä näissä alkuperäisissä. Sitten kun saan täydellisen sarjan näitä originaaleja, sitten voin luopua noista uudisversioista.

  VastaaPoista
 5. Sorry, tuo JOH ei sano yhtään mitään, eikä Tukesin sivutkaan auta, sillä ainoa JOH on Oulussa eikä tuohon aikaan. Voipi olla kyllä sepän oma leima, eikä siis pajan, kuten Kultakeskus tai N Westerback. Ne minun AHi- ja Liisa leimaiset ovat kumpikin vähän erikoisempia tai jotenkin käsintehdymmän oloisia, eli malleja joita ei ihan joka päivä tule vastaan. Eli olisko ollut jotain pienempiä sarjoja tai protoja? Mene ja tiedä. Taisin jopa joskus kysyä Kultakeskuksesta asiaa ja sanoivat, että heillä on tosi vähän dokumentoitua tietoa noilta ajoilta, mikä on tosi sääli.

  Uustuotannossa jo tuo hopeakin on erillaista, sitä uutta, mikä ei patinoidu :-(

  VastaaPoista
 6. No, taitaa jäädä mysteeriksi sitten kyseinen sormus, ainakin tekijän osalta.

  Tuokin on uutta tietoa, ettei uudet Vitalit patinoidu. :/

  VastaaPoista