26.11.2010

Liisa Vitalin Ladybird -sormus


Ha-haa, tämän pallukan sisällä olevan pienen punaisen helmen/kiven minä tiedän - k e r r a n k i n!!! ;) Se on karneoli! Ihan sormuksen on suunnitellut Liisa Vitali ja sen virallinen nimi taitaa olla Ladybird, mutta suomalaiset tuntenevat sen tutummin Leppäkerttuna.


Nimileima: NW eli Kultakeskus Oy
Pitoisuusleima: 925H hopeaa
Paikkakuntaleima: Helsinki
Vuosileima: T7 eli vuosi 1972
Muut leimat: kruunuleima
Kivi: karneoli

13 kommenttia:

 1. Olen kerran törmännyt tuohon sormukseen livenä. On aika veikeä sormessa. Minulta löytyy leppikset kultaisena korvakoruina ja kaulakoruna. Kaulakoru on teetetty alkuperäisestä pitkästä ketjusta joka oli aika hankala. Ovat lempikorujani :)

  VastaaPoista
 2. Olen itsekin korukeräilijä ja olen huomannut blogiasi seuraamalla, että omistamme paljon samoja koruja. Aloin kirjoittamaan muutama kuukausi sitten omaa blogia. Oli tarkoitus kirjoittaa koruista, keräilystä ja muusta... On tullut kirjoitettua lähinnä viimeksi mainitusta.

  Liisa Vitalin koruista lähti oma korukeräilyharrastukseni liikkeelle. Sain perinnöksi muutaman hänen korunsa äitini kuoltua 1990-luvulla.

  VastaaPoista
 3. Mulla on uustuotanto-Vitali, jonka sai lehden tilaajalahjana. Se on hieno, mutta olin odottanut, että kaulakorun pompulat olisivat isompia ja että koko koru olisi massiivisempi.

  Eli samalla kerron, että seurailen blogiasi!

  anu

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteistanne Katja ja Anne. :)

  Katja: Minäkin haluaisin täydellisen sarjan näitä alkuperäisiä leppiksiä. Uustuotantona minulla on korvakorut ja kaulakoru, mutta ei se yhtään sama asia... Miten pitkä alkuperäinen kaulaketju sitten oli?

  Anne: Mukavaa löytää lisää korukeräilijöitä! Toivottavasti pääsen joskus kurkkimaan myös sinun korulippaan sisältöön. :)

  VastaaPoista
 5. Anu: Minulla on myös uustuotantona muutama Vitali. Se on harmi, ettei niissä uusissa ole vuosileimoja. Kauniita ne kuitenkin ovat ja luulisin, että samaa kokoa kuin alkuperäisetkin. Uustuotannon sormuksissa en ainakaan ole tuota kiveä pallon sisällä nähnyt. Ei kiveä taida kaikissa alkuperäisissäkään olla. Onkohan niissä kultaisissa versioissa helmeä/kiveä lainkaan? :) Kiva kuulla, että blogini jaksaa kiinnostaa!

  VastaaPoista
 6. On todellakin hauskaa päästä seuraamaan sinun korulippaasi sisältöä. Voi olla, että laitan jossain vaiheessa oman korulippaan sisältöä "ateenan aamut ja elämän illat" blogiini. Mutta kuten mainitsin, on tullut kirjoiteltua jostain ihan muusta kuin keräilystä. En osannut pidättäytyä yhdessä aiheessa blogissani, vaan homma levähti heti alkuun reisille :)

  VastaaPoista
 7. Anne: Pitääkin tulla kurkkimaan blogiasi. ;) Meilläkin keräillään yhtä ja toista, joten oma bloginikin on aikamoinen sillilsalaatti. Tosin määrällisesti koruja on tietysti eniten, kun neliömäärä kotona on rajallinen.

  VastaaPoista
 8. Se alkuperäinen kaulaketju oli pitkä, sellainen rinnoille asti roikkuva jos oikein muistan. Siinä taisi olla ketjunpätkien välissä tasaisin välein kuusi palloa. Minulle teetettiin siitä korvakorut ja kaulakoru ja siskolle rannekoru. Säälihän se toisaalta oli, mutta nyt korut ovat ainakin käytössä.

  VastaaPoista
 9. Yhdestä korusta tulikin monta. ;) Jäikö mihinkään koruun alkuperäisiä leimoja?

  VastaaPoista
 10. Kaunis karneoli ja aivan mahtava sormus :))

  VastaaPoista
 11. Kyllä sinulla onkin hyvä maku! Vitaleita minäkin olen himoinnut ja joitakin hankkinut. Kuulin kerran joltain korusepältä, että silloin aikanaan noista alkuperäisistä leppiskoruista, joissa noita killuttimia on, olisi niitä kiliseviä poistettu, koska olivat kuulemma käytössä kovin ärsyttäviä!

  Minullakin on tuollainen sormus, mutta se on sellainen 3 cm halkaisijaltaan, eli ei mikään talvisormus, kun ei mahdu kinttaisiin :-)

  VastaaPoista
 12. Mikifinn: Eikö olekin. ;) 3cm:n pallukalla varustettu leppis kuulostaa vallan upealta. Olen ihan kateellinen.

  VastaaPoista