18.11.2010

Helena Tynelin aurinkopullot


Aurinkopullot on suunnitellut Helena Tynell. Riihimäen Lasi Oy valmisti pulloja vuosina 1964-1974. Aurinkopulloja valmistettiin neljää eri kokoa: 320 mm, 230 mm, 170 mm ja 125 mm. Pulloja tehtiin eri värisinä, joista päävärit olivat: kirkas, keltainen, vihreä, sininen, ruskea ja punaharmaa (violetti).

Meiltä taitaa löytyä 
125 mm: koboltti, neodyymivioletti ja kirkas
170 mm: kirkas ja harmaanruskea
230 mm: sammaleen vihreä ja keltainen

12 kommenttia:

 1. Nää on kauniita, mulla ei ole yhtään.
  Jos joskus tekisi löydön, normihintaahan en maksa :)

  VastaaPoista
 2. Näiden hinnat on tainneet nyt hieman karata käsistä. Halvempia hintoja minäkin odottelen, että saisin kasvatettua kokoelmaa hieman lisää. :)

  VastaaPoista
 3. Marjo: Onko sinulla 320 mm korkea? Sellainen olsi todella näyttävä! :)

  VastaaPoista
 4. Ei se kyllä niin mahtava ole, varmaan tuota keskikokoa :( , mutta minulle se on jo iso maljakoksi :) Sitten minulla on sellainenkin vastaava maljakko, jossa on kuin kukka tuon maljakon pinnassa. Siis samassa kohtaa kuin tuo monttu noissa aurinkopulloissa. Muuten on samanlainen. Mikähän maljakko se sitten on?

  VastaaPoista
 5. Ei minullakaan ole sitä kaikista isointa - vielä. :)

  Oliko tuolla mainitsemallani wwww-sivulla sellaista maljakkoa? Voithan laittaa minulle vaikka sähköpostilla kuvan (ellet halua laittaa blogiisi), niin voin yrittää tutkailla, josko tunnistaisin sen.

  VastaaPoista
 6. Mahtavia aurinkopulloja, näistä tykkään minäkin tosi paljon. Harmi vain, etten omista yhtään.

  VastaaPoista
 7. Näyttävä kokoelman alku, minulta aurinkopulloja löytyy yhteensä n.40 kpl ja 3 kpl isointa 4/4 320mm kokoa: ruskea, hunaja ja keltainen !

  VastaaPoista
 8. Kiitos Anonyymi. Kokoelmasi on varmasti upea ja sieltä löytynee harvinaisuuksia! Toivottavasti saisin jossain vaiheessa lisää pulloja kokoelmaani. Nämä ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 9. Eipä kestä itseltäsikin löytyy yksi todella harvinainen yksilö, nimittäin tuo 2/4 ruskea joka itseltänikin puuttuu, tehdäänkö kaupat ;)

  VastaaPoista
 10. Oho, en tiennytkään että meiltä löytyy harvinaisuus! ;) Enköhän pidä sen visusti itselläni. Ja tarkoitukseni oli kasvattaa kokoelmaa, ei supistaa. Kiitos kumminkin tarjouksesta.

  VastaaPoista