8.10.2010

Pentti Sarpanevan korvakorut

Nimileima: -
Pitoisuusleima: 830h hopeaa
Paikkakuntaleima: -
Vuosileima: -
Muut leimat: P. Sarpaneva
Kivi: savukvartsi
11 kommenttia:

 1. Jotenkin olen kuvitellut, että mustakiviset ovat spektroliittia. Voin olla väärässä, kun eiväthän ne tosiaankaan kiiltele vaan ovat ihan pikimustia.
  Turun Hopeaan soittamalla ja kysymällä asia saattaisi selvitä.

  VastaaPoista
 2. En minäkään tuosta kuvasta kivilaatua lähde arvuuttelemaan, mutta korvanappien muotokieli on melkoinen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista. Voiko spektroliitti olla mattamusta vai onko siinä aina jonkinlainen "sateenkaari-ilmiö" nähtävissä? Nuo kivet ovat nimittäin hiilenmustat.

  VastaaPoista
 4. Kun katsoo tuosta kuvasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Spektroliitti niin sateenkaari-ilmiö näkyy vain tasaisilla pinnoilla. Omissa mustakivisissä Sarpanevan koruissani ei yhdessäkään näy mitään muita värejä, vaikkakin musta on harvinaisen tumma sysimusta. Pitääpä tutkiskella tarkemmin, olen aina luullut kiviä spektroliiteiksi.

  VastaaPoista
 5. Eli sinulla on samaa kivilaatua olevat Sarpanevan korut, sitten ainakin tiedät, miltä kivet näyttävät. Korostan, että minä olen vain harrastelija-keräilijä, enkä oikeasti tiedä ainakaan kivilaaduista yhtään mitään. Joten voi siis olla, että kivet ovat spektroliittia tai kenties jotakin muuta. Mutta on kiva kuulla kommentteja teiltä lukijoilta! :) Ja edelleen, jos jollakin on asiasta enemmän tietoa, niin laittakaapa postia.

  VastaaPoista
 6. Oikein pidettävät korvikset!
  -Kivistä tulisi mieleen tektiitti/laavakivi/obsidiaani... Onhan mustia korukiviä melkoinen liuta :-D

  VastaaPoista
 7. Ihanat nämä mustat korvikset! Näissä Sarpanevan koruissa kivet ovat jänniä, kun niitä ei ole viimeistelty hiomalla pintoja ihan sileiksi.

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kommenteista ja jälleen uusia mustia kivilaatuja... :O Pääni alkaa olla aivan pyörällä. Ihan uusia tuttavuuksia minulle nuo Magsin ehdottamat. Totuus selviäisi ilmeisesti helpoimmalla Turun Hopeasta kysymällä. :)

  VastaaPoista
 9. Voisi olla vaikka onyksi - kalsedoni tämäkin (tai onko onyx). Googlaamalla taas löytyy kuvia. Se on ihan läpeensä musta kivi, mutta myös raidallinen. Olen vain törmännyt tähän ihan hiottuna. Hauskaa löytää teitä muitakin koruhulluja!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Mikifinn. :) Onpas kaunis kivi tuo onyksi, kun googletin.

  Tämä on oikein hauskaa törmätä näin virtuaalisesti muihinkin koruharrastelijoihin/-keräilijöihin. Ja kiva, jos blogistani on jollekin iloa. Itse ainakin opin tässä koko ajan jotakin uutta!

  VastaaPoista
 11. Turun Hopeasta osattiin kertoa, että kivi on savukvartsi!

  VastaaPoista