4.10.2010

P. Sarpaneva pitsisormus

Tämä hopeinen ja siro Pentti Sarpanevan sormus on jostain syystä täysin leimaamaton. Lieneekö syynä "repaleinen" kuviointi, jolloin yhtenäistä leimapintaa on ollut vaikeaa löytää.

13 kommenttia:

 1. Jäin vähäksi aikaa miettimään, että miten tuo kuviointi voi näyttää niin tutulta... Sitten muistin. Isälläni on tuosta kuviosta tehty "korukravatti", neliön muotoiset korulaatat on liitetty toisiinsa lenkein, kaulan ympäri menee taas ketju. Hän käytti sitä nuorena joskus noin 60-luvulla. Käytin itsekin sitä koruna villapaidan kanssa, kun olin teini. Enpä tiennytkään, että se oli Sarpanevan. :D

  VastaaPoista
 2. Oi joi, kuulostaapa ihanalta! :) Ota korusta kuva, jos suinkin vain pystyt ja liitä blogiisi. Olisi kiva nähdä, miltä koru näyttää. Puolisollani on tätä samaa sarjaa kalvosinnapit ja kravattineula.

  VastaaPoista
 3. Koitan muistaa, kun käyn kylässä ens viikonloppuna... :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa, vähän jykevämpää 'filigraania' :)

  VastaaPoista
 5. Onko sormus filigraania? Olen usein törmännyt siihen sanaan ja tarkistin Wikipediasta, mitä se oikeasti tarkoittaa.

  Filigraani on kultasepäntekniikka, jossa ohuita metallilankoja juotetaan metalliin. Metallilankoja voidaan myös kiinnittää kehykseen jolloin tulos on pitsimäinen.

  Aina oppii jotakin uutta. :)

  VastaaPoista
 6. Ai tätä on tällaisenakin versiona o_O
  Mulla on samaa sarjaa oleva sormus jossa on tuo kuvio leveän sormuksen pinnalla...

  VastaaPoista
 7. Mona, onko sinulla tällainen sormus:

  http://vino-pino.blogspot.com/2010/08/pentti-sarpanevan-pitsi-sarjan-sormus.html

  vai kenties vielä erilainen? :) Sarpaneva on ollut tuottoisa suunnittelija.

  VastaaPoista
 8. Ei se sormukseni ollut tuollainen :)
  ...pitänee ottaa kuva että näet...palaillaan :-)

  VastaaPoista
 9. Mona, mielelläni näkisin sormuksesi. :) Minulla ei ole muita pitsisarjalaisia, joten utelias olen, millainen ihanuus sinulta löytyykään.

  VastaaPoista
 10. toi leimaamattomuus, mull on sarpanevan rannekoru, ja sekin on leimaamaton... toisenlainen lukko mitä muissa on niin mietin kanss että "mitä?"

  hmm, hyvä blogi sull on muuten, olen alkanut miettimään jos minunkun kannattaisi tehdä blogi.. *nolo* hauskempi lukea sun kun tehdä oma..

  VastaaPoista
 11. Ulrika: Olisiko sinun rannekoruun vaihdettu jossain vaiheessa lukko ja leimat kadonneet siitä syystä?

  Ja kiitos. :) Tämä blogin pitäminen on ihan mukavaa puuhaa. Ja erityisesti on kivaa, kun saan kommentteja kirjoituksiini.

  VastaaPoista
 12. mietin kyll sitä vaihtoehto, mutta silloin olisi pitänyt ottaa pois 2 levyä.. ja se olis ollut iso. Nyt siinä on 7 levyä niin kuin toisessa mitä löysin netissä..? ja se näyttää ihan alkuperäiseltä.. laitoin nimeni kohdalla kuvan..

  VastaaPoista
 13. Ulrika: Hieno koru sinulla! :) Ehkä leimaamattomuus johtuu sitten samasta syystä kuin sormuksessani eli yhtenäistä pintaa on ollut vaikeaa löytää.

  VastaaPoista