18.9.2010

Pronssia ja ametistia - Sarpanevan "ihmis"-riipus


Materiaali: pronssi
Leimat: P. Sarpaneva, bronze
Kivi: ametisti

Näkeekö kukaan muu tässä riipuksessa kaksi ihmishahmoa? Vai mitä mielikuvituksenne korusta sanookaan? Itse pidän tästä Pentti Sarpanevan korusta valtavan paljon. Luulisin tämän olevan 1970-luvulta. 

Osaako joku kertoa, miksi riipuksen ja kaulaketjun yhdistävä rengas on aivan erisävyinen, vaikka siinäkin lukee bronze? Johtuuko se pronssin käsittelytavasta tms? Koru on kokonaisuudessaan alkuperäinen, eikä siihen ole vaihdettu osia matkan varrella.

7 kommenttia:

 1. Kyllä on upea ! Minulle hahmot tuovat mieleen ylväät, kaupunkiaan vartioivat inkasotilaat..

  Voisiko rengas olla esimerkiksi messinkiä?

  VastaaPoista
 2. Upea riipus, ylväs ja juhlava koru.

  -Luulen, että valaessa metalliseoksille tapahtuu reaktioita, joita langasta muotoillulle renkaalle ei tapahdu ja väriero sitten syvenee ajan saatossa. Joku tietävämpi kertonee asiain oikean laidan ;-D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kati ja Mags. :)

  Renkaaseen on painettu bronze-teksti, joten oletan sen olevan pronssia. Kiitos selityksestä Mags, se voi hyvinkin pitää paikkaansa.

  VastaaPoista
 4. Huikea kaulakoru !
  ...ja kyllähän siinä seistä tököttää kaksi azteekki hahmoa ;)

  Väriero saattaa johtua ihan ajan patinasta. Pronssikorujen pintaan laitetaan yleensä lakkaus ja se on saattanut kulua ajan saatossa...

  VastaaPoista
 5. osaisiko joku kertoa tästä enemmän.. kovin arvokas tuskin on mutta aivan mahtavan kaunis koru! itselläni on tälläinen ja siksi olen kiinnostunut tietämään siitä kaiken mahdollisen..

  VastaaPoista
 6. Minulla on sama koru myös hopeisena täällä:

  http://vino-pino.blogspot.com/2010/10/sarpanevan-ihmis-riipus-hopeisena.html

  Sieltä selviää ainakin vuosiluku.

  VastaaPoista