9.9.2010

Karl Laineen retro pronssisormusTämä sormus on Karl Laineen käsialaa. Mikäli en väärin muista, hän taitaa olla Jorma Laineen veli. Sormus on signeeraamaton, en tiedä miksi. Korulaatikostani löytyy K. Laineen vastaavaa sarjaa hopeisena, josta löytyy leimat. Onko teillä tietoa, saako tummunutta pronssia mitenkään kiilloitettua? Vai onko se vaan pronssikorujen patinaa, mille ei kannattaisi tehdä yhtään mitään? Somusosio on nimittäin aika pahasti tummunut.

4 kommenttia:

 1. Sitä on olemassa ihan sellaista metallinpuhdistusainetta ja osa niistä käy pronssillekin :) Joitain saa ostaa varmasti korutarvikekuppojen kautta ja kultasepän liikkeistäkin. Minulla on Beckmanin ihan tavaratalosta ostettuakin, jolla voi esim. lusikoitakin kiillottaa. En tiedä saako patinaa kokonaan pois pronssista, mutta lika ainakin lähtee ja koru kiiltelee:) Ja osa varmasti patinasta vaalenee ainakin.
  Tämä on jotenkin ovelalla tavallaan erittäin viehättävä koru. En voi sanoa kauniiksi, mutta jokin tuossa muotoilussa kiehtoo oikein kovastikin. Harmi kun en näe luonnossa !

  VastaaPoista
 2. Pitää tehdä tutkimusmatka korutarvikeliikkeeseen. Kiitos vinkistä ja kommentista. :)

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö, sinuna kokeilisin alkuun sellaista kotikikkaa, mitä hopeallekin käytetään: alumiinifoliovuoka, kuuma vesi ja joko karkeaa suolaa tai soodaa(tai leivinjauhetta) pari rkl sekaan ja varttitunnin liotus; joko tepsii tai ei, kerro meillekin :-D

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mags, voisinkin kokeilla tulevana viikonloppuna olla "kätevä emäntä" ja testata mainitsemaasi kikkaa. ;) Ja raportoin teille tuloksista, totta kai!

  VastaaPoista