3.8.2010

Siro Kupittaan Kullan hopeinen "omena" rannerengasNimileima: Kupittaan Kulta Oy
Pitoisuusleima: 925 hopeaa
Paikkakuntaleima: Turku
Vuosileima: Z7 eli vuosi 1977
Muut leimat: suomalainen tarkastusleima eli kruunuleima

Olisikohan tämäkin Elis Kaupin käsialaa?

Mitä mahtaa olla tuo sininen lasimainen materiaali?

6 kommenttia:

 1. On kyllä aika tasaisen näköinen emaloinniksikin. Voisiko olla oikeasti lasia?

  VastaaPoista
 2. Emaloidulta tuo sininen osio ei vaikuta. Eniten se minusta näyttää lasiselta. Valoa vasten katsottaessa sininen sävy ei ole tasaisen värinen, vaan siinä on paikoin vaaleampia kohtia. Voisiko se olla muovia tai akryyliä? Käytettiinkö Kupittaan Kullassa sellaisia materiaaleja? Tähän mysteeriin olisi kiva saada vastaus.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinto heräsi ja aloin tutkia, mitä materiaaleja tuohon aikaan käytettiin. Ainakin Björn Weckström näyttää käyttäneen 70-luvun hopeakoruissaan akryyliä. Olisiko niin, että akryylin ja jalometallien yhdistäminen oli tuolloin trendikästä ja siksi ehkä käytössä myös Kupittaan Kullassa ?

  VastaaPoista
 4. Akryyli voisi tietysti olla potentiaalinen materiaali tässä korussa. (Yksi Weckströmin akryyli/hopeakoru löytyy korulippaan syövereistä!)

  Kunpa suomalaisesta korutaiteesta ilmestyisi pian jokin opus, että saisi hieman enemmän tietoa suunnittelijoista ja koruihin käytetyistä materiaaleista! Kävin viime vuonna katsomassa DesignMuseolla suomalaista korua käsittelevän näyttelyn ja silloin oli puhetta, että jonkinlainen kirja olisi tulossa. Onko kenelläkään tietoa kirjan aikataulusta?

  VastaaPoista
 5. Hei! Näitä Kupittaan Kullan koruja on tullut tutkittua useinkin ja voisin kuvitella, että kyseessä on kivi, eli värjätty kalsedoni. En ole mikään kivituntija, mutta vintagekorufriikki ja keräilijä minäkin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi anonyymi. Kalsedoni on minulle ihan uusi kivilaji. Onpa kauniin värinen, kun googletin. Nyt sinäkin vain blogia pitämään ja aarteita esittelemään meille muillekin. :)

  VastaaPoista