24.8.2010

P. Sarpanevan hopeasormus

   
Nimileima: Turun Hopea Oy
Pitoisuusleima: 830H hopeaa
Paikkakuntaleima: Turku
Vuosileima: T7 eli vuosi 1972
Muut leimat: P. Sarpaneva ja kruunuleima 
Kivi: pyriitti eli rikkikiisu7 kommenttia:

 1. Katsoin, että kivessä on hieman metallinkiiltoa ja rakenne on tuollainen kiteinen. Ajattelin ensin pyriittiä, mutta väri oikein matsaa siihen. Voisikohan kyseessä olla magnetiitti. En tiedä...
  Löysin kirjanmerkeistä kätevän määrityskaavion, josta voisi olla hyötyä määrityksiä tehdessä: http://tinyurl.com/3x6mvw8

  Sormuksessa on muuten jotain maagisen ikiaikaista...

  VastaaPoista
 2. Pitää vielä lisätä tuohon, että magnetiitti näyttää tarttuvan magneettiin.. ei mitään hajua edes siitä, että käytetäänkö sitä sitä korumateriaalina.. Ihania nämä sinun postaukset, kun pelkän ihastelun lisäksi houkuttelet lukijat tutkimaan ja oppimaan jotain uutta :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kati. :) Magneettia tuo tuskin on, sillä kivi ei tarttunut magneettiin. Voisiko se olla jokin kiisuista? Eikö niitä ole ainakin käytetty korukivinä?

  VastaaPoista
 4. Tallensin Retkeilijän kivioppaan linkinksi korulinkkeihin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Minusta näyttää ihan pyriitiltä, se voi olla sekä hopean että kullan sävyistä. Näin ihan wiki-google-pohjalta :) Upea sormus, vaikka "uudempi" Pitsi-sarjasta vielä hienompi. Molemmat tosi vahvoja.

  VastaaPoista
 6. Niin ja tarkistin vielä, pyriitti = rikkikiisu :) Markasiitti on myös samantapainen, sen kemiallinen kaava on sama kuin pyriitin. Vähän tutkiskelin näitä vaihtoehtoja, kun äiti löysi kesällä kiiltelevän kiven.

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon Peikkonen. :) Luultavasti tuo korun kivilaatu on pyriittiä (=rikkikiisua, katinkultaa).

  VastaaPoista