11.8.2010

Kukkariipus pihkansävyisellä kivellä

 

Nimileima: Kultateollisuus Ky Viljanen & Kumpp
Pitoisuusleima: 830H hopeaa
Paikkakuntaleima: Turku
Vuosileima: T7 eli vuosi 1972
Muut leimat: suomalainen tarkastusleima eli kruunuleima, Made in Finland
Kivi: tiikerinsilmäKorun ripustusrinkulassa on lisäksi toiset leimat: S ja kolme kruunuleimaa. Nämä viitanneevat Ruotsiin. Mutta miksi korussa on kahdet leimat? Onko tässäkin kohteessa kyseessä vientikoru vai  mitä leimat tarkoittavat?

8 kommenttia:

 1. Kivi on Tiikerinsilmä ja kaunis onkin :)
  Voisiko nuo kahdet leimat selittyä esim. osista koottu koru, jossa osat on tehty eri paikoissa / eri tekijöillä?Siis tämä oli ihan vain heitto ja mutua.Ajattelin vain kun itse ostelen korunosia ja niissä on joissain omat pikkuleimat :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, täydennän tiikerinsilmän tuonne esittelyyn.

  Enpä ole tullut ajatelleeksi, että koru on voitu koota eri osista. Se on aika hyvä selitys.

  VastaaPoista
 3. : ) Niin, tai jos koru on ollut jossain elämänsä vaiheessa korjauksessa ja saanut uuden lenkin :)

  VastaaPoista
 4. Nyt intoudun sekoittamaan lusikkani kaikkiin soppiin kun löysin blogisi. Olisiko toisen (vientileimallisen) lenkin tarkoitus myös pitää riipus suorassa?

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi Mikifinn. Jälleen ihan hyvä selitys, kukapa lie osaa suoranaista oikeaa vastausta tähän mysteeriin kertoa. :) Ja kiva, kun kävit vierailulla. Tervetuloa toistekin!

  VastaaPoista
 6. Ainakin kaikissa omissa Ruotsista ostamissani suomalaisissa hopeakoruissa on suomalaisen leiman lisäksi Ruotsin tarkistusleima eli kyllä se kuuluu asiaan.

  Hieno riipus, melkeinpä veikkaisin tätäkin Jorma Laineen suunnittelemaksi. Tuo pyöryläkuvio, jossa piikki, on tutunnäköinen. Eräässä omassa riipuksessanikin on ja muistaakseni taisi olla Laineen suunnittelema. Laitan kuvan joskus kun ehdin :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentistasi Amarisa Topaz. Tulikin ihan yllätyksenä, että koru saattaisi olla J. Laineen käsialaa. :) Mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 8. Kyllä kyseessä on ruotsiin viety ja siellä tarkastusleimattu koru. Itse taas eksyin sivuillesi etsiessäni kuvahaulla erästä riipusta joka on aivan Jorma Laineen tyylinen myös ruotsissa tarkastusleimattu.

  VastaaPoista