16.8.2010

Kalevala Koru kirjallisuus

Olen yrittänyt kovasti etsiä suomalaista korutaidetta käsittelevää kirjallisuutta, mutta laihoin tuloksin. Yhtä kattavaa kirjaa koruista en ole onnistunut löytämään, mutta olen kuullut sellaisen olevan työn alla. Olen onnistunut löytämään muutamia teoksia ja elämänkertoja suomalaisista muotoilijoista, joissa sivutaan korutaidetta lyhyesti. Voisin tänään postata Kalevala Koruihin liittyvät kirjani.


 

Tässä on näköispainos Kalevala Korun koruluettelosta 1940-luvun loppupuolelta. Kirjasessa on runsaasti kuvia koruista, joista osa näyttäisi  edelleenkin olevan tuotannossa. 

Kirjaa voi ostaa Kalevala Korun myymälöistä.
Korun näkijät - Korun tekijät Kalevala Koru 70 vuotta. Kirja kertoo Kalevala Korun yrityshistoriasta ja esittelee muutamia koruja sekä uudemman polven suunnittelijoita.

Myös tätä kirjaa voi ostaa Kalevala Korun myymälöistä.


 
Marja Suna Suomalainen muotoilija kirjoittanut Pirkko Vekkeli. Marja Suna tunnetaan parhaiten Marimekon suunnittelijana, mutta hän on suunnitellut Kalevala Korullekin muutamia korumalleja. Kirja on elämänkerta muodin ja muotoilun moniosaajasta. Kirjaa elävöittävät kuvat Sunan töistä ja kotialbumista.2 kommenttia:

  1. Hei! Netissä surfatessa tuli mielenkiintoinen sivusto vastaan. En tiedä, onko saitilla Suomalaista korutaidetta esillä, löysin sen juuri äsken ja selailu on vielä kesken. Paikka vaikuttaa joka tapauksessa ihan mielenkiintoiselta. Saattaa olla, että tunnetkin jo tämän...: http://www.artjewelryforum.org/

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! :) En ole tuonne sivustolle aiemmin eksynytkään. Hmmm... Pitääkin mennä tutustumaan paremmin.

    VastaaPoista