1.8.2010

Kaarina Ahon pöllökatras


Keräilyintoni ei koske ainoastaan koruja ja laukkuja, joten taidanpa tänään esitellä pöllöpesueemme. Nämä sympaattisen näköiset pöllöt ovat myös isännän mieleen. "Pöllöjen metsästys" onkin yhteinen harrastuksemme. :)

Bongasimme ensimmäiset pöllömme useampi vuosi sitten huutokauppareissulla ja olimme heti myytyjä. Kolme erikokoista pientä hieman puusta pudonneen näköistä pöllöä kökötti orpona huutokaupan hyllyllä. Pakkohan ne oli kotiin sieltä raahata. :) Siitä lähtien aina kun pöllöihin olemme jossakin sattuneet törmäämään (mitä tapahtuu aika harvoin), niin ne ovat kyllä lähteneet mukaamme. Nyt noita vallattoman suloisia samottimassasta tehtyjä pöllöjä istuu keittiömme ikkunalla rivissä jo 26 kappaletta. Ainoastaan kaksi pöllöä on täsmälleen saman näköisiä ja kokoisia, kukin muu aivan oman näköisensä yksilö.

Pöllöt on suunnitellut Kaarina Aho. Suunnitteluajankohdasta en ole tietoinen, koska vuosileimaa pöllöihin ei ole kaiverrettu. Toisissa pöllöissä on pohjassa merkintä MTV, joten onko näitä joskus mahdollisesti tehty MTV3:lle tilaustyönä? Ottaisin pöllöistä kaiken lisätiedon erittäin mielelläni vastaan!

HUOM! Mikäli kaapissasi nuokkuu ylimääräinen  pöllöherra, adoptoimme hänet mieluusti rakastavaan kotiin. :)

Pöllökatras koko komeudessaan kesällä 2010.
Pienimmän ja suurimman pöllöherran kokoero.
Pöllöissä saattaa lukea Aho, Made in Finland tai MTV Finland.

8 kommenttia:

 1. Tajuttoman ihana kokoelma. Nyt menetin sydämeni .. ja löysin oman pöllöni tuolta. Se on toiseksi viimeisellä rivillä tuo susrumielisen ilmeen omaava , jolla on beiget silmänympärykset :) ja sitten on tuo melkein beigen edessä oleva tummilla silmänympäryksillä oleva "vanha herra" :) Kaikki, kaikki ovat ihania...tutkin taas lähikuvana....

  VastaaPoista
 2. :) Kiva kuulla, että sinullakin on Ahon pöllöjä! Tiedätkö sinä pöllöjen taustasta yhtään? Milloin näitä on valmistettu ja viittako MTV mainostelevisioon? Eräs myyjä sanoi pöllöjen valmistusmateriaaliksi samotin. Pitääkö se paikkaansa?

  VastaaPoista
 3. Mielestäni MTV viittaa tuonne mainostelevisioon. Joskus TV-2 aulassa oli tuollaisia pöllöjä muistaakseni siinä aulassa ja ulko-ovelta katsoen vasemmalla, sellaisessa lasikaapissa hyllyllä. Joskus siinä 1990-luvun ihan alussa. Tuli käytyä jokseenkin tiiviisti ko. laitoksessa ;)
  Voisit muuten kysäistä pöllöistä MTV:ltä:)
  Ja onko niillä tarkempaa tietoa asiasta :) Itselläni ei muuten näitä pöllöjä ole, tarkoitin että jos olisi, niin olisivat nuo sinulla olevat ja mainitsemani pöllöt.

  VastaaPoista
 4. Oi voi, anteeksi sekoiluni. Ehdin jo hetkeksi innostua, että pöllöjä löytyy sieltäkin! :)

  Pitääkin kysäistä jossain vaiheessa MTV:ltä pöllöistä. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 5. These little buddies are so hard to find.
  I own 2 and I've seen 2 others except from here.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Sean and thank you for your comment! It is true, that these little owls are really hard to find even in Finland. I am delighted, that we have found so many. By the way, where are you from?

   Poista
 6. Voi miten suloisen sympaattisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos. Hmmm. Pesueemme on kasvanut tämän kuvan jälkeen. Pitääkin muistaa päivittää uusi perhepotretti.

   Poista