20.8.2010

E. Granitin sormus ja rannekoru 60-luvulta

Nimileima: E. Granit & Co
Pitoisuusleima: 813H hopeaa
Paikkakuntaleima: Helsinki
Vuosileima: M7 eli vuosi 1965
Muut leimat: kruunuleima ja Made in Finland
Kivi: ametisti


Rannerenkaan ja sormuksen kivet ovat samaa violetin sävyistä materiaalia. Sormuksen kivi on  saanut kolauksen joskus ja se olisi jälleen yksi kunnostusta kaipaava kohde. En sitten tiedä, voiko kiveä hioa vai pitääkö se vaihtaa kokonaan?

10 kommenttia:

 1. Oisko kyseessä taas ametisti :) Kaunis on ja kyllä kiveä voi korjata. Esim. tuolla kivienharrastajien ( Yhdistys se on , mutta nimi hukkui päästä) porukoissa on aika hyviä kivenkäsittelijöitä :) Sieltä voisi joltakulta kysyä ensimmäistä tuomiota kivelle ja vähän suuntaa. mitä kivelle voisi tehdä. Tietysti koru ei sitten kivenkäsittelyn jälkeen ole se "alkuperäinen ".
  Marjo :)

  VastaaPoista
 2. Ametistia veikkaisin itsekin. Hassua, että olen haalinut ametistikoruja näinkin paljon. :) Pitää miettiä kiven kunnostamista tuolla kiviharrastajilla. Kiitos hyvästä vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Kunnostuksesta en tiedä, mutta täytyy laittaa tämä kommentti ihan vaan näiden kauneuden vuoksi... Uskomatonta ametistin hehkua !

  VastaaPoista
 4. Yritin kuvista katsoa tuota sormuskiven kohtaloa... Melko varmasti se on vaihdettava - uusi kivi ei ole edes kovin kallis, mutta se irrottaminen ja uudelleenistutus vaatii ammattitaitoa.

  Mielenkiintoinen blogi sinulla!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mags ja tervetuloa piipahtamaan toistekin! :) Täytyy tosiaan miettiä tarkkaan, minne sormuksen vie operoitavaksi, että korjaus toteutetaan ajan hengen mukaisesti ja pieteetillä.

  VastaaPoista
 6. Minulla on saman valmistajan rannekoru, jonka muoto on erilainen, samoin kiven, mutta kiven väri on sama. Olen perinyt sen äidiltäni ja muistan siihen sarjaan kuuluneen myös sormuksen, mutta se taisi hävitä meidän leikeissämme -70 luvulla. Äiti kertoi saaneesa ne kihlajaislahjaksi..
  Kaunis ja ajaton koru!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista Eija ja tervetuloa myös toiste kommentoimaan. Kunpa minäkin olisin saanut koruja perintönä, niin niistä olisi enemmän historiaa kerrottavana. Pidä perintökorusi arvoisessa tallessa! :)

  VastaaPoista
 8. Äidilläni on hyvin samantyylinen kaulakoru. Tiedätkö, kuuluuko tähän sarjaan sellaista?

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentistasi Essu. En valitettavasti tiedä, kuuluuko tähän sarjaan kaulakoru. Voisin kyllä kuvitella, että sarjat on tehty "täydellisinä" eli myös korvakorut ja riipus saattavat löytyä. Saatko leimoista selvää? Mikäli ne täsmäävät, niin eiköhän äitisi koru ole samaa sarjaa. :)

  VastaaPoista