15.8.2010

Aarikka kirjallisuutta

Antikvariaatista löytämäni Aarikkaa käsittelevät kirjaset saapuivat viime perjantaina. Vielä en ole liiemmälti ennättänyt kirjoihin paneutua. Kuvia tosin katselin ja voi miten kauniita koruja niistä löytyikään! 


Aarikka-kirja liittyy Helsingin Taidemuseossa vuonna 1994 olleeseen "Aarikka 40" näyttelyyn. Kirjassa on lyhyesti kerrottu Kaija Aarikan henkilöhistoriasta sekä Aarikka-ilmiöstä. Mikä parasta kirjassa on runsaasti kuvia koruista ja muistakin Aarikan tuotteista. Kaikilla koruilla näyttää olevat nimet! Eikö kuulostaisikin hauskalta laittaa kaulaan roikkumaan ratiritirallaa tai tarinari? Entä pujottaa sormeen peikon peruukki? :)


Aarikka - Oman maan mansikka kirjoittanut Salme Saure. Tämä kirja on elämänkerta muotoilija Kaija Aarikasta ja historiikki hänen yrityksensä menestystarinasta. Myös tähän kirjaan on sisällytetty joitain kuvia Aarikan tuotannosta.3 kommenttia:

  1. Upeaa, että sait sen. Minäkin muistelin noita nimiä siinä yhdessä vastauksessani ja todentotta. Niillä koruilla on omat nimensä :)Nyt mekin viisastumme näistä postauksistasi :) :D

    VastaaPoista
  2. Mä oon lukenut ton Sauren kirjan, oli hyvä !

    VastaaPoista
  3. Pitää yrittää ehtiä lukemaan kirjat lähiaikoina! Postittelen tarvittaessa lisäinfoa ja -kuvia myöhemmin.

    VastaaPoista