6.8.2010

Aarikka hopeinen pallosormus vuodelta 1966


Nimileima: En saa selvää. Osaisiko joku auttaa? Näkyy vasemmassa kulmassa ensimmäisenä.  
Pitoisuusleima: 916H hopeaa
Paikkakuntaleima: Helsinki
Vuosileima: N7 eli vuosi 1966
Muut leimat: Aarikka, Finland ja suomalainen tarkastusleima eli kruunuleimaTämä Aarikan sormus on hengenheimolainen eilen esitellylle Kaunis Korun pallosormukselle. En sitten tiedä kumpi aikanaan plagioi kumpaa, kun molemmat sormukset ovat tismalleen samalta vuodelta. Hauskat nämä retrosormukset kyllä ovat!

4 kommenttia:

 1. Kaija Aarikan tuotantoahan tämä kuten aikalaisensa ja tyyliltäänkin tähän sopivat
  muut korut " Viittaan esim "pitsiä" -sormuksiin jne. Mutta tuo merkki on kyllä kysymysmerkki. En sitten tiedä mitä on aikanaan tarkoittanut jotkin P-korut tms. ja mitä se P-tarkoittaa vai onko vain asiaan "vihkiytyneiden salakieltä ;) ( huomaa sarkasmini). Jokin pallosarja.. jaaá. Oletko saanut käsiisi Aarikka kirjaa joka on Aarikan kustantamakin ? Sieltä voisi asia selvitä. Ja jos selviää, laita sitten tietoa tämän korun yhteyteen. Minuakin, ja uskon montaa muutakin, kiinnostaisi tietää tarkemmin asiasta:)

  VastaaPoista
 2. Totta tarinoit, en heti oivaltanutkaan, että tämähän on tyypillistä Aarikkaa! :) Sama pallo-ilmiö toistuu mm. Aarikan tämän päivän puisissa pässeissä.

  P-koru on minulle ihan uusi termi! En ole ikinä kuullutkaan. Tästä minä pidän kovasti, että saan kuulla uusia ja ihmeellisiä tarinoita koruista ja niiden historiasta. Olen iloinen, että tulin aloittaneeksi tämän blogini pitämisen! :) En ole ollut tietoinen Aarikan kirjasta. Mahdatko muistaa kirjan nimeä? Voisin yrittää etsiä sitä antikvariaateista.

  VastaaPoista
 3. Siitä kirjastahan voisit kysyä Aarikalta ainakin jokin Aarikkakirja 1994 (?) on ollut.Huomaa kysymysmerkki tuolla kirjan takana, laitoin sen kun en ollut varma vuosiluvusta ja kirjan nimimuodosta. Mutta sellainen kirja ( vai usempi ) on, jossa Aarikan koruhistoriaakin on valotettu. Joskus aikoinaan siihen törmäsin eräässä näyttelyssä.
  Ja tässä ainakin verkkokaupan yhteystietoja webshop@aarikka.com
  Arkisin klo 9-17: 09 770 44 202, josta ainakin alustavasti voit kysyä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Tiedustelen kirjaa suoraan Aarikalta.

  VastaaPoista