28.7.2010

Sarpanevan retro pronssiriipus roikkuvilla palloilla


Ostin oheisen riipuksen jo jokunen vuosi sitten. Koru on taattua ja ihanaa Pentti Sarpanevan tuotantoa ja materiaaliltaan pronssia. Harmi, ettei näissä pronssikoruissa ole valmistusvuotta painettuna. Todennäköisesti tämä on 1970-lukulainen. Nimeä korulle en tiedä. Koru on kuin luminen vuorenlaki, jonka  huippu on alkanut sulaa ja valuneiden jääpuikkojen päässä kimmeltävät vesipisarat. Riipuksen koko on 80 mm x 60 mm.

7 kommenttia:

 1. Itselläni on ollut saman tyylinen/-lainen koru ja se oli 1970-luvulta , ainakin sain sen silloin lahjaksi :)Siis Sarpanevaa ja myös pronssia:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marjo tarkennuksesta! Mahdatko muistaa, oliko korulla nimeä? :)

  Olen nähnyt vastaavan näköisen korun jollain nettisivulla myös useammalla riippuvalla pallolla. Oletko tietoinen, tehtiinkö näitä montaakin erikokoa?

  VastaaPoista
 3. En varma ole,mutta omani oli jotenkin kapeamman oloinen kuin tuo tai ainakin muistaisin niin. Ja nimeä en kyllä muista. Sain sen sellaisessa korulaatikossa ja siinä oli mukana jokin lappu tai esitteen oloisen tästä tuotannosta. Sukulaiselta eli tädiltäni sain sen synttärilahjaksi ja annoin muutamien vuosien päästä erittäin hyvälle lapsuudenystävälleni, kun hän sitä aina niin ihaili. Eli en itse sitä käyttänyt.

  VastaaPoista
 4. Minulla on Sarpanevan ihmistä muistuttava riipus, jonka sain 70-luvulla, löytyy blogistani
  http://70-luvulta.blogspot.com/2009/02/rakkaat-vanhat-tavarat.html

  VastaaPoista
 5. Minulla taitaa olla täsmälleen samanlainen riipus kuin sinulla Ninnu! :) Kunhan vain ehdin kuvaamaan sen...

  VastaaPoista